500 грама кадаиф (за предпочитане жълт)
250 грама масло
200 грама нишесте
400 грама захар
2 литра прясно мляко
2 пакетчета ванилова захар
150 грама счукани орехи
Маслото се разтопява в голяма тенджера (на слаб огън, за да не загори) и в него се добавя ситно натрошеният кадаиф. След като кадаифът се запържи около половин час, половината от сместа се изсипва в тава с диаметър 34 см.
Приготвя се крем: нишестето се разтваря в 400 милилитра мляко и в него се добавя захарта. Добре се разбърква. На огъня се слага да заври останалата част от млякото и когато заври, вътре се изсипва разтвореното нишесте. Кремът се вари до сгъстяване на слаб огън. Добавя се ваниловата захар и кремът постепенно се излива върху първия слой от кадаиф.
Върху крема се разпределя втората половина на кадаифа. Отгоре се поръсва с орехите.