2 яйца размер L
100 гр. масло, стайна температура
100 гр. пудра захар
1 ванилова захар
80 гр. брашно
15 гр. какао
1 чаена лъжичка бакпулвер
50 гр. настърган черен шоколад (поне 50% какао)
Светъл крем:
300 гр. бял шоколад
125 мл сметана *
500 гр. свежо сирене (40% масленост)
375 мл сметана
2 пак. фикс за сметана
Тъмен крем:
200 гр. черен шоколад (минимум 50% какао)
125 мл сметана *
120 гр. свежо сирене (извара) (40% масленост)
187.5 мл сметана
1 пак. фикс за сметана
Покрийте форма за торта с диаметър 26 сантиметра с хартия за печене.
Разбийте маслото на пяна с пудрата и ваниловата захар. Разбъркайте жълтъците един по един.
Смесете брашното, бакпулвера, какаото и шоколада.
Разбийте белтъците на твърд сняг.
Добавете белтъците и сместа с брашното, какаото и шоколада към жълтъците, като ги редувате.
Изсипете сместа в приготвената форма и я заравнете. Загрейте фурната и печете в продължение на 25 минути на 180 ° C. Оставете блата да изстине във формата.
Щом се охлади, извадете го от формата и го разрежете наполовина.
Едната половина от блата (с разрязаната страна нагоре) поставете върху тортената форма, чиито стени са обвити с ленти от хартия за печене.
Настържете белия шоколад и с малко от сметаната го загрейте на водна баня, докато се разтопи, след което охладете. Разбъркайте вътре свежото сирене. Останалата сметана разбийте на сняг с фикса и я добавете в шоколадовата смес.
Оставете крема да се охлади напълно.
Настържете черния шоколад и с малко сметана го разтопете на водна баня, след което охладете. Добавете сиренето и разбъркайте.
Останалата част от сметана разбийте с фикса, след което добавете към сместа от сирене и шоколад, и оставете да се охлади.
Половината бял крем и целия тъмен крем сложете в пош или шприц с накрайник (диаметър 10 мм).
От тъмния крем шприцовайте кръг по ръба на блата.
След това във вътрешността на тъмния кръг шприцовайте кръг от светлия крем.
Редувайте така тъмния и светлия крем, докато покриете целия блат.
За втория слой от крема повторете същата процедура, но този път започнете със светлия крем по ръба на тортата и редувайте кремовете огледално на това, което виждате отдолу (черно върху бяло и обратно).
Покрийте с другата половина от блата.
Останалата част от светлия крема поставете в шприца и украсете тортата с малки точици крем. Оставете я за една нощ за да се охлади в хладилника.
На сутринта махнете пръстена на формата и отлепете лентата хартия за печене.
Ръба на тортата може да украсите със шоколадови сърца или шоколадов борд.