Вкусен сладкиш с орехи , на който е трудно да устои човек. Лесен и приятен за приготвяне, а ще ви изненада с богат и наситен вкус. Препоръчваме го горещо на всички любители на сладичкото! Ето и рецептата са Сладка орехова пита - по-лесна и по-вкусна от кекс:
Сладка орехова пита
Продукти:
За тестото:
250 гр.
200 гр. заквасена сметана
3 яйца
100 гр. захар
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
1 пак.ванилия
100 гр. масло
За пълнежа:
150 гр. орехи
50 гр. масло
100 гр. захар
1/2 ч.л. канела
За украса:
пудра захар
орехови половинки
Приготвяне:
Да започнем с пълнежа.
Смесете нарязаните орехи със захар и канела.
Добавете мекото масло и разбъркайте.
Пълнежът е готов, сега е време за тестото.
Поставете мекото масло в дълбок съд.
Добавете захарта и ваниловата захар.
Разбийте до гладка смес.
След това разбийте яйцата в сместа и добавете заквасената сметана.
Разбийте всичко до гладка смес.
След това добавете содата и разбъркайте.
Смесете бакпулвера с брашното.
Постепенно въведете брашнената смес в общата маса, объркайте хубаво тестото.
Покрийте съда за печене (кръгла форма с диаметър 24 см) с хартия за печене.
Разстелете половината тесто във форма и изравнете.
Отгоре разпределете половината от пълнежа с ядки.
След това изложете останалото тесто.
Отгоре поръсете останалите ядки.
Загрейте фурната до 180 ° C и печете сладкиша за 35 минути.
По желание украсете готовата орехова пита с половинки ядки и пудра захар.
Приятен апетит!