Сладка туршия от домати - по-вкусни са от пресните! Отхапваш и потича вълшебен сок:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладка туршия от домати - по-вкусни са от пресните! Отхапваш и потича вълшебен сок:
Сладка туршия от домати - по-вкусни са от пресните! Отхапваш и потича вълшебен сок:
5655
Сладка туршия от домати - по-вкусни са от пресните! Отхапваш и потича вълшебен сок:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Доматите по тази лесна рецепта за зимата са плътни, сочни и много ароматни, и можете да използвате саламурата за готвене на зелева супа и зеленчукови супи. Мариновани домати в захар - на пръв поглед ще ви се стори необичайно, но стават много по-вкусни от пресните.

Убедете се сами:

Мариновани домати в захар за зимата

Продукти:

домати - 7,5 - 8,5 кг

люти чушки - 1-2 бр.

сол - 350 гр.

вода - 5 л

червени чушки - 1 брой

чесън - 10 - 15 скилидки

захар - 5 супени лъжици

корен от хрян - 1 бр.

листа от касис, малини, череши - 1 връзка

след като сместа е ферментирала, 1 супена лъжица горчица на прах

Приготвяне:

Измийте доматите в няколко води или под течаща вода, оставете водата да се отцеди.

Разредете солта в 5 литра вода, разбъркайте, за да се разтвори солта.

В кофа или друг съд сложете листата от малина, череша, касис, корена от хрян (измит и обелен), лютите пиперки, чесъна. Поставете доматите до половината от капацитета на съда, сложете отново люти чушки, скилидки чесън, червена чушка, листа от малина, касис, хрян и напълнете догоре с останалите домати.

Отгоре покрийте с подправки и листа, чесън и корен от хрян, люти чушки и обикновена чушка. Покрийте доматите с листа от хрян. За 1 литър вода добавете по 1 супена лъжица захар - добавете ги в 5-те литра подсолена вода. Разбъркайте и изсипете саламурата в доматите.

Затворете ги с капак, но не херметически, и поставете съда на топло и тъмно място за 2 - 3 дни, докато ферментират.

След като сместа ферментира, разпределете в големи буркани и добавете 1 с.л. горчица на прах - насипете я отгоре над сместа, така че да предпази сместа от загниване. Отгоре покрийте с капак и съхранявайте на хладно място.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft