Ето нещо оригинално: необичайна мусака от ябълки, която на външен вид наподобява тази с картофи, но на вкус е божествена като ябълков щрудел.
Ябълките се белят и се нарязват на кръгчета.
Всяко кръгче се потопява първо в яйце, а след това - в галета.
След това се панират в малко сгорещено олио.
Млякото се сварява на водна баня, а щом заври, към него се добавят смлените орехи, стафидите и половин супена лъжица захар с малко ванилова захар.
В подходяща форма за печене се слагат ред панирани ябълки, леко се напръскват с разтопено масло, след което се покриват с пласт от сместа с ядки.
Процедира се така, докато се изчерпат продуктите.
Така приготвена мусака се поръсва с прясно мляко и се слага да се запече около 10 мин. на умерена фурна.
Поднася се поръсена с пудра захар, смесен с малко ванилия.
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сладка ябълкова мусака - на вид като истинската, на вкус - божествена!
Сладка ябълкова мусака - на вид като истинската, на вкус - божествена!
25 Януари 2016
8773
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари