
Ето нещо оригинално: необичайна мусака от ябълки, която на външен вид наподобява тази с картофи, но на вкус е божествена като ябълков щрудел.
Ябълките се белят и се нарязват на кръгчета.
Всяко кръгче се потопява първо в яйце, а след това - в галета.
След това се панират в малко сгорещено олио.
Млякото се сварява на водна баня, а щом заври, към него се добавят смлените орехи, стафидите и половин супена лъжица захар с малко ванилова захар.
В подходяща форма за печене се слагат ред панирани ябълки, леко се напръскват с разтопено масло, след което се покриват с пласт от сместа с ядки.
Процедира се така, докато се изчерпат продуктите.
Така приготвена мусака се поръсва с прясно мляко и се слага да се запече около 10 мин. на умерена фурна.
Поднася се поръсена с пудра захар, смесен с малко ванилия.