за тестото:
1 пакетче суха активна мая
1 ч.л. захар
1 чаша топла вода
2 1/2 чаши брашно
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
за плънката:
1 с.л. настърган кокосов орех
1/4 чаша накълцани орехи
2 с.л. сироп от агаве (мед)
1 чаша нарязани ягоди (около 7 големи ягоди)
щипка индийско орехче
Загрейте фурната на 200 градуса. В средна купа разтворете маята и захарта в топла вода. Оставете да се захване - около 10 минути. В отделна купа смесете брашното и солта. Когато сместа с маята изглежда кремообразна, разбийте я до гладкост. Оставете да почива 5 минути, след това добавете вътре сухите съставки и зехтина. С дървена лъжица или тел за разбиване объркайте всички съставки, докато се поемат - около 2 минути. След това омесете тестото с ръце или приставките на миксера, като разтягате от време на време, докато тестото стане еластично, но меко - около 5-8 минути.
Разделете го на 2 половинки. Оставете едната в хладилника за по-късно, а може да приготвите и двете едновременно. С ръце внимателно разтеглете тестото на кръгъл диск с диаметър около 18-20 см. Намазнете тавичка за печене или специална форма за пица и сложете вътре тестото. Загрейте фурната на 200 градуса. Поръсете тестото с 1 с.л. от сиропа от агаве. Покрийте с настъргания кокос и накълцаните орехи.
Запечете за 15-20 минути. Внимавайте да не прегори, като проверявате от време на време. С шпатула внимателно разбърквайте орехите и кокоса през няколко минути, за да не прегорят. Коричката на готовата пица трябва да стане леко златисто-кафява, а орехите и кокосът - златисти. Извадете от фурната и прехвърлете върху решетка. Покрийте с нарязаните ягоди и останалата лъжичка от сиропа и поръсете с индийско орехче.