Приготвя се много лесно.
Пригответе желатина според ръководството на опаковката.
В касерола сложете водата и захарта на огъня да се загреят. Дръпнете настрана и добавете сметаната, какаото, разбъркайте добре, за де се разтвори напълно какаото, без да останат бучки. Върнете на огъня, разбъркайте и оставете да заври. Когато се споят добре съставките, дръпнете от огъня, добавете шоколада и продължете да загрявате, докато се разтопи и шоколадът. Постоянно бъркайте.
Добавете вече готовия желатин, отново разбъркайте, за да се стопи и той и да се поеме от сместа. Оставете да се охлади на стайна температура.
Поставете тортата над решетка и я залейте с глазурата. Тя ще се разтече и по стените, след което с шпатула хубаво ги намажете.
Оставете я да се охлади и престои поне 2-3 часа, тогава е готова за рязане.
Съвет:
- Глазурата не трябва да бъде много гореща, но не трябва да й позволявате и да се охлади прекалено и желира.
- Ако ви остане от глазурата, може да я съхранявате в буркан до 2 седмици. Преди употреба просто я загрейте да се отпусне и процедурата нататък е същата.