
250 гр. маргарин или масло (на стайна температура)
чаша от 250 мл захар
малко кора от лимон (по желание)
1 чаена лъжичка ванилова есенция
брашно колкото поеме (около 500-550 гр.)
пудра захар за поръсване
Маргарина разбийте на пяна със захарта, яйцата, ванилията и кората от лимон. Бийте, докато захарта се разтопи. Добавете брашното, смесено с бакпулвера, и месете, докато получите средно меко тесто, удобно за разточване. Оставете го 5-10 мин. да почине.
Загрейте фурната на 250 градуса и покрийте две тави от фурната с хартия за печене.
Тестото разделете на две части, разточете всяка на кора (с дебелина колкото един пръст) с правилна форма на квадрат или правоъгълник, след което с нож нарежете кората на ивици, а след това - на правоъгълници. Подредете ги в приготвените тави и по желание с клечка за зъби оформете дупки.
Печете в загрята на 200 градуса фурна (щом ги пъхнете, намалете температурата) до зачервяване. Внимавайте да не ги изгорите.
Още топли оваляйте бисквитите в пудра захар.
Докато едните се пекат, пригответе втората тава. По желание може да добавите към тестото какао, ядки, кокос или др. аромат по Ваше желание.
Съхранявайте в затворена кутия.