Рецептата, която всички обожават - прочутата торта Наполеон. Сигурно ви изглежда сложно, но с тези прости инструкции стъпка по стъпка ще се справите без проблем.
Смесете яйцата със захарта, добавете маргарина, сметаната, брашното и бакпулвера, и омесете тесто. Трябва да е меко и удобно за работа. Поставете го в хладилника за половин час.
Крем:
Смесете яйцата със захарта, добавете 5 супени лъжици брашно, изсипете сместа в мляко и варете на водна баня, докато се сгъсти.
Разбийте маргарина с пудрата захар, добавете към сварения крем и ги разбийте заедно.
Извадете тестото от хладилника, разделете го на 8 части и от всяка част разточете кора с големината на тавата/формата за печене. Преди да изпечете корите, набодете ги с вилица и ги сложете в покритата с хартия за печене форма.
Изпечете така всички 8 кори.
Всяка кора намажете с крем, съединете ги, след това намажете тортата отстрани и отгоре, и я поставете в хладилника да стегне.
Отгоре поръсете по желание с натрошените при печенето кори, ядки, кокос или натрошени бисквити.