Сладки гевречета
15 Декември 2014
7980
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Разтворете маята в малко хладка вода с щипка захар, сол и малко брашно, и я оставете да шупне.
От всички съставки, освен сусама, омесете гладко тесто с още хладка вода. Оставете го да втаса.
След това разделете тестото на по-малки части, от които разточете кори. Корите нарежете като за кифлички. Навийте резените на пурички, като краищата съедините и оформите геврече.
В съд с вода потопете гевречетата, след това ги оваляйте в сусам.
Подредете ги в намазнена тава и печете до зачервяване в загрята фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари