за тестото:
1 ч. ч. вода
2 ч.ч. растително масло
1 ч.л. бакпулвер
брашно колкото се поеме
няколко карамфилчета
за плънката:
1 ч.ч. счукани орехови ядки
1 ч.л. канела
2 с.л. кристална захар
1 с.л. галета
2 с.л. горещо мляко
малко настъргана лимонова кора
за овалване:
2-3 с.л. пудра захар
1 пакетче ванилия
Приготвя се меко тесто от брашното, пресято с бакпулвера, растителното масло и водата и се накъсва на еднакво големи топчета. Във всяко от тях се прави вдлъбнатина, която се запълва с част от плънката, приготвена от предвидените продукти.
Топчетата се оформят като круши с по 1 карамфилче в основата, които се слагат в намазана с растително масло тава и се пекат в умерена фурна (180-200°С) до светлорозово оцветяване.
Като изстинат, крушите се пускат за няколко минути в кипяща вода и веднага се овалват в пудрата захар, ароматизирана с ванилията.