Сладки морковени пурички
7 Февруари 2012
10797
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Морковите се измиват, рендосват се, задушават се в краве масло или олио /ако се отдели сок при задушаването се премахва/. След като изстинат, се започва оформянето на корите, като всяка кора се ръси с по малко олио, в началото на кората се слага около 1-2 супени лъжици от морковите, а върху тях се добавя 1 супена лъжица захар, по малко от счуканите орехи и канелата. Навива се на пура и се подрежда намазнена тава. Така се процедира до изчерпване на корите и морковите. Пече се на 180 градуса около 20-30 минути. Готовите пурички може да сиропирате със сироп, приготвен от 500 гр. захар и 500 мл.вода.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари