Смесват се брашното, захарта, ядките, ванилията и евентуално подправките. Разбъркват се добре. Слага се маслото на кубчета и се претрива. Добавя се шоколадът (може леко затоплен) и се омесва. Налива се топлата вода и се омесва отново (при добавяне на водата тестото става лепкаво, това е целта). Меси се до възвръщане на първоначалната консистенция. Тестото се оставя за 30 - 40 минути в хладилник (ако се вдигне по стените на купата, в която е месено, тестото се охлажда по-бързо и равномерно).
Загрява се фурната на 180 С (вентилатор 160). Оформят се рула, дебели около 2-3 см. Нарязват се на разстояние 1-2 см. От парченцата чрез претриване между дланите се оформят луничките, краищата им се извиват. Нареждат се в тава върху хартия за печене. Пекат се около 10 минути и се оставят да изстинат съвсем.
Стапя се кувертюрът на водна баня. Ако е много гъст, може да му се добави масло. Върховете на сладките се потапят в горещия кувертюр и сладките се връщат върху хартията, докато глазурата се стегне.
* Времето за печене зависи от големината на сладките. 1-2 минути повече или по-малко.