Сладки пумпалчета

вход през zajenata.bg
Сладки пумпалчета
admin
Добавена от: admin
15300
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ч.ч. брашно + 1 с.л.
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
2/3 чаша непресята пудра захар
1/4 чаша кристална захар
2.5 пакетчета несолено масло, нарязано на кубчета
1 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. боя за сладки по избор
1 1/2 чаши цветни пръчици или кокосови стърготини

В купата на миксера смесете брашното, бакпулвера, солта и двата вида захар с бъркалката (лопатката) на средна скорост, докато са добре смесени. Прибавете вътре и маслото, постепенно, като непрекъснато разбивате. Добавете ваниловия екстракт. Тестото на този етап трябва да се оформя на топка около бъркалката.
Извадете тестото и го разделете на 2 равни части. Върнете едната част обратно в миксера и добавете оцветителя. Ако използвате течен оцветител, добавете още няколко лъжици брашно, така че тестото да не стане прекалено влажно. Разбъркайте отново, докато тестото се оцвети равномерно.
Разточете всяка половина от тестото между 2 листа восъчна хартия (хартия за печен), докато стане на правоъгълен лист с дебелина около 1/2-1 сантиметър. Прехвърлете двата листа върху тавички за печене и ги оставете в хладилник за поне 2 часа.
Когато се стегнат, махнете горния пласт хартия от двата цвята тесто. Намажете леко неоцветената половина с вода, като използвате сладкарска четка. След това обърнете оцветения лист върху неоцветения, така че ръбовете им да съвпадат Притиснете краищата леко с пръсти, за да ги запечатите. С помощта на малък остър нож изрежете ръбчетата, за да изравните краищата на тестото в правилни правоъгълници.
Изсипете захарните пръчици или стърготините в голямо плато и оставете настрана. Тестото трябва да е все още студено, но пластично. След като е готово, започнете да навивате на руло, започвайки от дългата страна. Възможно е неоцветеният пласт леко да се разкъса, но просто го обелете от хартията и внимателно го притиснете към рулото, като притиснете с пръсти.
Внимателно поставете рулото върху платото с пръчиците и го оваляйте. Трябва да е покрито отвсякъде. Увийте в двоен пласт прозрачно фолио и оставете във фризер за 3-4 часа, за да стегне.
След като го извадите, нарежете на кръгчета около половин сантиметър в диаметър и печете в покрита с хартия за печене тавичка на 180 градуса за 15-17 минути. Оставете сладките да се охладят, преди да поднесете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft