250 гр бутер тесто (без мая)
2-3 ябълки
канела
захарен сироп
пудра захар
1 ванилия
Ябълките се обелват, почистват от семенната част и се нарязват на ивички. Захарният сироп се загрява и в него се пускат ябълковите резенчета за около 2 минути.
Тестото се разточва на тънък лист и се реже на ивички с размери около 2 х 30 см. Озахарените ябълки се редят на плътен слой върху всяка тестена лента, след което се поръсват с пудрата захар, смесена с ванилията и канела на вкус. Започвайки откъм тесния край на тестото, всяка ивичка се навива на стегнато руло. Краят на тестото се подпъхва добре под оформената по този начин роза. Готовите ябълкови рози се подреждат в леко намазнена тавичка и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути. Още горещи се наръсват с останалата пудра захар!