
1. Разтворете маята в малко хладка вода и я оставете да втаса. Смесете брашното и бакпулвера, след това добавете олиото, шупналата мая и 500 мл. топла вода. Разделете тестото на две части. Първата част оставете както е, а в другата част добавете 60 гр. какао и омесете добре.
2. Омесете двете части отделно, откъснете от всяко тесто парче с еднаква големина, след което поставете черното парче тесто върху бялото (или обратното, както на вас ви харесва). Разточете ги заедно на кора с дебелина около 1/2 см., изрежете триъгълници от тестото и ги навийте на кифлички. Подредете в намазнена тава и печете във фурна, загрята на 200 до 220 градуса, докато се зачервят приятно - приблизително 30 минути.
3. Докато кифличките се пекат, поставете 2 чаши вода и захарта да заврат, а щом кипнат, добавете лъжица мед. Всяка изпечена кифличка пуснете в тази смес, а след това ги подредете върху тава или по-дълбок съд. Залейте кифличките с останалия сироп.