8 готови кори за баница
150 гр. ягоди
50 гр. захар
125 гр. маргарин
70 гр. счукани орехи
100 гр. нарязан бял шоколад
Сироп:
300 гр. захар
300 мл вода
1 ванилова захар (10 гр.)
1. Нарежете ягодите на малки парчета и ги залейте с 50 гр. захар, разбъркайте и оставете настрана за около 30 минути. След това ги изцедете от течността, т.е. от техния натурален сок.
2. Вземете една кора, намажете я с предварително разтопен маргарин и разделете наполовина. От една кора се правят две сармички.
3. В долния край на кората сложете няколко парчета ягоди и малко нарязан бял шоколад, върху цялата кора наръсете нарязани орехи. След това свийте навътре двете външни страни на кората и свийте сармичка.
Повторете процедурата с останалите кори.
4. Така подготвените сарми подредете в подходяща намазнена тава и печете на 200 градуса около 10 минути или докато се зачервят.
5. Междувременно пригответе сиропа. В тенджера на огъня сложете водата, захарта и ваниловата захар да заврат. След като заври течността, оставете я да къкри 10 минути. В приготвения сироп добавете течността от отцедените ягоди.
6. Оставете сиропа леко да изстине и го излейте върху сладките сарми.