Сладки ягодови сармички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сладки ягодови сармички
Сладки ягодови сармички
admin
Добавена от: admin
9697
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 готови кори за баница
150 гр. ягоди
50 гр. захар
125 гр. маргарин
70 гр. счукани орехи
100 гр. нарязан бял шоколад
Сироп:
300 гр. захар
300 мл вода
1 ванилова захар (10 гр.)

1. Нарежете ягодите на малки парчета и ги залейте с 50 гр. захар, разбъркайте и оставете настрана за около 30 минути. След това ги изцедете от течността, т.е. от техния натурален сок.

2. Вземете една кора, намажете я с предварително разтопен маргарин и разделете наполовина. От една кора се правят две сармички.

3. В долния край на кората сложете няколко парчета ягоди и малко нарязан бял шоколад, върху цялата кора наръсете нарязани орехи. След това свийте навътре двете външни страни на кората и свийте сармичка. 
Повторете процедурата с останалите кори.

4. Така подготвените сарми подредете в подходяща намазнена тава и печете на 200 градуса около 10 минути или докато се зачервят.

5. Междувременно пригответе сиропа. В тенджера на огъня сложете водата, захарта и ваниловата захар да заврат. След като заври течността, оставете я да къкри 10 минути. В приготвения сироп добавете течността от отцедените ягоди.

6. Оставете сиропа леко да изстине и го излейте върху сладките сарми.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft