След тежък работен ден, понякога душата се нуждае от празник. В този случай съпругът купува бира и риба, а аз правя любимият ни сладкиш "Две ябълки". Откъде имам сили си? Тези печени изделия са без усилие и качи речи сами си се правят. Обикновена торта се приготвя в тиган без капка олио. Но се получава много вкусно.
Нарязвам ябълките и веднага ги полагам на слой върху сухата повърхност на дебелостенен тиган. След това го пълня бързо тесто и десертът е почти готов. Добавям последния щрих и можете да сте спокойни. Остава само да изчакате малко, наслаждавайки се на невероятния аромат на печени изделия.
Съставки
ябълки 2 бр.
Яйце 3 бр.
Захар 150 гр
Мляко 350 мл
Пшенично брашно 200 гр
Мая 13 g
Царевично нишесте 15 g
Ванилия на вкус
Подготовка
Смесете 2 яйца със 100 г захар и ванилия, разбийте с миксер на средна скорост. Налейте 100 мл мляко и отново разбийте добре.
Изсипете брашното в течната смес и разбъркайте внимателно с бъркалка, за да разбиете бучките. Добавете мая и замесете плътно тесто
Измийте ябълките, изчистете ги от сърцевината и ги нарежете на ситно. Поставете ябълките на дъното на тиган (28 см в диаметър) на един слой, след което покрийте с тестото.
За сметаната в тенджера комбинирайте яйцето с нишестето, изсипете останалото мляко и поставете съда на умерен огън. Разбърквайте непрекъснато, докато сметаната се сгъсти
Прехвърлете сместа в сладкарски плик и намажете крема върху тестото. Поставете тигана на умерен огън, покрийте с капак и гответе за 25 минути
Когато ябълковият сладкиш се охлади, поръсете с пудра захар. Обичам да ям този десерт с хапка домашен сладолед . Комбинацията от деликатен кремообразен вкус и сладост на печени изделия носи максимално удоволствие. Опитайте се да направите торта и споделете впечатленията си в коментарите.