Сладкиш без брашно-Когато за пръв път го пробвах, си казах "Уау! Само за мен"

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш без брашно-Когато за пръв път го пробвах, си казах "Уау! Само за мен"
Сладкиш без брашно-Когато за пръв път го пробвах, си казах "Уау! Само за мен"
57099
Сладкиш без брашно-Когато за пръв път го пробвах, си казах "Уау! Само за мен"
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този уникален десерт с извара бързо ще се превърне в един от любимите ви сладкиши. Не изисква толкова много усилия, а е толкова вкусен.

Като се спомене за сладкиш с извара повечето ще сбърчат нос, но докато веднъж не опитате, не знаете какво изпускате, особено ако говорим за този изкусителен десерт, който ще ви представим сега, а той наистина е забележителен.

Изварата често е несправедливо пренебрегвана, заради непретенциозния си вид и вкус, но ако заложите на нея можете да сътворите много вкусни кулинарни шедьоври.

Наред с това тя е изключително полезен продукт, който задължително трябва да присъства в менюто както на децата, така и на по-големите.

За да се поглезите с нещо вкусно, предлагаме ви да приготвите този десерт с извара без брашно.

Необходими продукти:

. 600 грама извара
. един пакет (250 грама) бисквити
. 100 грама масло
. три яйца
. 100 грама гъста сметана
. 150 грама пудра захар или обикновена захар
. кората на един портокал (лимон)
. ванилия

Начин на приготвяне:

1. Натрошете на много ситно бисквитите. Омекналото на стайна температура масло смесете с бисквитените трохи.

2. Вземете форма за печене с високи страни. Във вътрешността на формата поставете пергаментова хартия или я намажете добре с растителна мазнина, най-добре с маргарин. Равномерно разпределете тестото от бисквити с масло по дъното на формата до краищата. Тестото трябва да се постави за 30 минути в хладилника.

3. Заемете се с приготвянето на сместа с извара. Изварата трябва да е суха и без бучки. Започнете старателно да разбърквайте, като добавяте постепенно заквасената сметана, яйцата, захарта, кората от лимон и ванилията. Разбъркайте добре цялата смес.

4. Върху охладеното тесто изсипете изварената смес и поставете формата във фурната. Процесът на печене продължава от 30 до 40 минути при температура 180 градуса.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft