Сладкиш Бонжур
26 Май 2014
41002
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сложете млякото със захарта и ванилията да кипне. Добавете на тънка струйка гриса, а след като сместа се сгъсти - и кокоса. Разбъркайте добре и оставете крема да се охлади. Разбийте яйцата със захарта и бавно с лъжица добавете останалите съставки за блата.
Половината от сместа за блата изсипете в подходяща тавичка, предварително намаслена и набрашнена, и печете 10 минути на 200 градуса. Извадете тавата от фурната и излейте отгоре пълнежа (кокосовия крем).
Върху него изсипете останалата част от тестото. Върнете тавата във фурната и печете още 20 минути. След като сладкишът се охлади, нарежете го на кубчета.
По желание може да залеете готовия сладкиш с разтопен шоколад.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари