Сладкиш Всичко по 11! Вълшебна формула, която гарантира най-сладкия резултат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш Всичко по 11! Вълшебна формула, която гарантира най-сладкия резултат:
Сладкиш Всичко по 11! Вълшебна формула, която гарантира най-сладкия резултат:
4466
Сладкиш Всичко по 11! Вълшебна формула, която гарантира най-сладкия резултат:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Шаумпита - така наричат десертите с гъста белтъчна глазура, обикновено леко запечена отгоре. Наподобява бели "пламъци", а отвътре е неимоверно пухкава и много вкусна.

А ние имаме за вас рецептата за тази фантастична Шаумпита всичко по 11 , която със сигурност трябва да опитате. Приготвянето е лесно, като единственото, за което трябва да се внимава, е белтъците да се разбият добре на твърд сняг, който да не пада от купата при обръщане.

Дори е препоръчително да разбивате през цялото време, докато печете блата. По този начин ще получите наистина солидна белтъчна пяна, която се нуждае само от няколко минути във фурната, за да придобие характерния вкус.

Рецептата е лесна, а съставките лесно се запомнят, защото слагате еднаква мярка от всичко. Така лесно можете да намалите или увеличите съответно съставките, а самата торта е бърза и евтина. Ето какво ви трябва:

Фантастична Шаумпита всичко по 11

Продукти:

  • 11 жълтъка
  • 11 с. л. захар
  • 11 с. л. олио
  • 11 с. л. прясно мляко
  • 11 с. л. брашно
  • малко бакпулвер (1 ч. л.)
  • лимонова кора

За сиропа:

  • 22 супени лъжици захар
  • 11 супени лъжици вода
  • резен лимон

За "шаума":

  • 11 белтъка
  • 11 лъжици захар

Приготвяне: 

Първо се измерват съставките за сиропа, изсипват се в тенджера и се слагат на слаб огън да врят 5-6 минути. След това отделете белтъците от жълтъците в различни (чисти и сухи) съдове.

Жълтъците се разбиват със захарта, докато станат на пяна и побелеят на гъста кремообразна смес, след което на тънка струя се добавя олиото, след това млякото и накрая брашното, смесено с бакпулвера и лимоновата кора.

Сместа се изсипва в намазнена тава и се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути в зависимост от вашата фурна.

След това направете белтъчния сняг. Разбийте белтъците първо на най-ниска скорост за няколко минути, след това на по-висока, като постепенно добавяте захарта (по една супена лъжица, докато се разтвори). Накрая увеличете до най-високата скорост.

шаумпита

Сварения сироп добавете на тънка струйка към разбитите белтъци и разбийте добре с миксера. Белтъците трябва да се разбият много добре (разбиват се през цялото време, докато се пече кората, а при добавянето на сиропа се разбиват особено добре).

Разбитите белтъци се изсипват върху изпечената кора (първо в средата), разнасят се (или се оформя на топка) и шаумпитата се връща във фурната за 4-5 минути, за да хване коричка. Оставете да се охлади до стайна температура, след това охладете.

шаумпита рецепта

Забележка: От изброените съставки става наистина голям сладкиша (тавата за печене на кората трябва да е около 40х30 см). Ако искате по-малък, просто намалете количеството на съставките, което е много лесно, защото всичко е кратно на 11.

шаумпита белтъци

шаумпита парче

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft