Тази рецепта е доказателство, че вкусните неща невинаги са сложни за приготвяне, даже напротив! Сладкиш Всичко по две е наречен така, защото от всички продукти ви трябват по два броя или двойна доза, а няма да се изненадаме, ако името му е дадено, защото е толкова вкусен, че трябва да изядеш най-малко две парчета!
Приготвя се много бързо - пасирайте съставките, настържете ябълките и ги смесете със сместа, изпечете и след това намажете с любимото си сладко. Ето какво ви трябва за вкусния орехов сладкиш :
Сладкиш Всичко по две
Продукти:
2 яйца
200 г захар
200 мл олио
200 мл прясно мляко
200 г смлени орехи
200 г грис
200 г брашно
2 настъргани ябълки (може и повече за сочност)
1 бакпулвер
1 ванилова захар
50 г сладко от кайсии (или по избор)
50 г смлени орехи
Приготвяне:
В подходяща купа разбийте яйцата заедно със захарта и ваниловата захар. Разбийте, докато захарта се разтопи и яйцата се сгъстят в лека кремообразна смес. При непрекъснато бъркане с миксера добавете олиото на тънка струя, а след това и млякото.
Към сместа добавете смлените орехи, грис и брашно, смесено с бакпулвера. Накрая добавете настърганите ябълки, разбъркайте и изсипете сместа в намаслена и набрашнена тава (20х35 см).
Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 35 минути (проверете с клечка за зъби, трябва да излезе суха). Докато сладкишът е още топъл, го намажете със сладко от кайсии (или някое по ваш вкус) и поръсете със смлени орехи.
Нарежете сладкиша на кубчета или ромбове и подредете в чиния.