Сладкиш Габриела

вход през zajenata.bg
Сладкиш Габриела
admin
Добавена от: admin
20684
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За корите:
5 белтъка
230 гр. захар
100 гр. смлени орехи
1 с.л. хлебни трохи
За плънката:
5 жълтъка
130 гр. захар
3 с.л. брашно или нишесте
250 мл. прясно мляко
1 ч.л. екстрат от ванилия или 2 пакетчета ванилена захар
130 гр. масло
1 пакетче сметана на прах
125 мл. прясно мляко за сметаната

За корите: белтъците се разбиват на твърд сняг, постепенно се добавя захарта. Щом се втвърдят белтъците, се прибавят орехите, смесени с хлебните трохи, внимателно се разбърква с лъжица и сместа се прехвърля в застлана с хартия за печене тава. Слага се в загрята на 160 градуса фурна за около 30-40 минути, след което се изважда и се оставя да изстине. Изстиналата кора се разрязва на 2 половини. 

Докато се пече кората, се приготвя плънката: 

С миксер се разбиват жълтъците със захарта на гъст крем, добавят се ванилията, прясното мляко (с разтворените в него брашно или нишесте) и сместа се слага на бавен огън да се вари при постоянно бъркане. Трябва да се получи смес като пудинг. Дръпнете от огъня да изстине, като се покриете с прозрачно фолио, за да не образува коричка. 
Сметаната се разбива според упътването. Маслото се разбива с миксера на крем, добавя се охладеният крем и сметаната и се продължава с биенето, докато съставките се хомогенизират. 

Върху едната кора се разпределя цялата плънка, изравнява се добре, а отгоре се поставя другата кора и внимателно се притиска. 

Сладкишът се нарязва на парчета по желание и се поднася (може поръсен с пудра захар). 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft