За корите:
5 белтъка
230 гр. захар
100 гр. смлени орехи
1 с.л. хлебни трохи
За плънката:
5 жълтъка
130 гр. захар
3 с.л. брашно или нишесте
250 мл. прясно мляко
1 ч.л. екстрат от ванилия или 2 пакетчета ванилена захар
130 гр. масло
1 пакетче сметана на прах
125 мл. прясно мляко за сметаната
За корите: белтъците се разбиват на твърд сняг, постепенно се добавя захарта. Щом се втвърдят белтъците, се прибавят орехите, смесени с хлебните трохи, внимателно се разбърква с лъжица и сместа се прехвърля в застлана с хартия за печене тава. Слага се в загрята на 160 градуса фурна за около 30-40 минути, след което се изважда и се оставя да изстине. Изстиналата кора се разрязва на 2 половини.
Докато се пече кората, се приготвя плънката:
С миксер се разбиват жълтъците със захарта на гъст крем, добавят се ванилията, прясното мляко (с разтворените в него брашно или нишесте) и сместа се слага на бавен огън да се вари при постоянно бъркане. Трябва да се получи смес като пудинг. Дръпнете от огъня да изстине, като се покриете с прозрачно фолио, за да не образува коричка.
Сметаната се разбива според упътването. Маслото се разбива с миксера на крем, добавя се охладеният крем и сметаната и се продължава с биенето, докато съставките се хомогенизират.
Върху едната кора се разпределя цялата плънка, изравнява се добре, а отгоре се поставя другата кора и внимателно се притиска.
Сладкишът се нарязва на парчета по желание и се поднася (може поръсен с пудра захар).