Сладкиш горски плод
7 Септември 2012
17471
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маслото се разбива със захарта. Добавя се яйцето и киселото мляко, след което пресятото брашно с бакпулвера. Получава се гъсто тесто. Тавичка 22-24 см се намазва с олио и се поръсва с брашно (или се застила с хартия за печене). Тестото се излива в тавичката и се заглажда. Отгоре се редят плодовете. Пече се на средна фурна на 200 градуса до готовност, около 40 мин, тестото трябва да порозовее - готовността му се проверява с клечка за зъби (трябва да излиза суха). Сладкишът може да се поднесе поръсен с пудра захар, нарязан на парчета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари