Жадната монахиня, Жадната калугерка, дори Пияната монахиня... Всички те са името на сладкиш, който всеки у нас е опитвал в детството си.
Истинска класика в жанра, а ние имаме за вас най-добрата и сполучлива рецепта за Сладкиш Жадната монахиня :
Сладкиш Жадната монахиня
Необходими продукти:
- 250 г захар
- 250 г брашно
- 6 яйца
За сиропа:
- 300 мл вода
- 25 г какао
- 150 г захар
- 100 г масло
Начин на приготвяне:
Разбийте всички съставки за блата с миксер. Изсипете в намаслена и набрашнена тавичка. Печете в предварително загрята на 180°C фурна, докато клечка за зъби излезе суха, когато прободете блата.
Извадете сладкиша и го надупчете възможно най-плътно. Колкото повече дупки, толкова по-шарен ще стане.
Пригответе заливката, като смесите водата, захарта, какаото, маслото и ги сложите на котлона да врят, докато захарта се разтопи.
Залейте сладкиша с тази глазура и оставете да попие хубаво, след което нарежете.
Тази прекрасен сладкиш ще ви накара да си оближете пръстите.