Сладкиш за всеки ден - бърка се за минутка, а удоволствието трае дълго след всяко парченце!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш за всеки ден - бърка се за минутка, а удоволствието трае дълго след всяко парченце!
Сладкиш за всеки ден - бърка се за минутка, а удоволствието трае дълго след всяко парченце!
127519
Сладкиш за всеки ден - бърка се за минутка, а удоволствието трае дълго след всяко парченце!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви разкрия една много лесна и проста рецепта за кекс Зебра , която се приготвя бързо и с малко съставки. Украсата можете да измислите сами, но вярвам, че ще ви хареса и моята от бял шоколад, смесен с разтворимо кафе.

Нарекох рецептата Сладкиш за всеки ден , защото у дома буквално го приготвяме ежедневно - толкова бързо се изяжда, а всички търсят още парченце, след като свърши! Ето необходимите продукти:

Сладкиш за всеки ден

Продукти: 

  • 4 яйца
  • 130 г захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 1 щипка сол
  • 100 мл слънчогледово олио
  • 180 мл прясно мляко
  • 300 г меко бяло брашно
  • 16 г бакпулвер
  • 2 с. л.
какао
  • 50 мл прясно мляко
  • За украса:

    • бял шоколад
    • разтворимо кафе

    Приготвяне: 

    В дълбока купа разбийте 4 цели яйца и добавете 130 г захар, 1 пакетче ванилова захар и щипка сол, след което разбийте добре с електрически миксер.

    разбиване на яйца

    Когато сместа побелее и се сгъсти, а захарта се разтопи, постепенно и на тънка струйка се добавят 100 мл олио при непрекъснато бъркане на миксера. След това добавете 180 мл прясно мляко и разбъркайте с лъжица или телена бъркалка.

    яйчена смес

    В получената смес започнете постепенно да добавяте 300 гр. брашно, като непрекъснато разбърквате и внимавате да не останат бучки. Преди края добавете бакпулвера (за това количество са необходими 16 гр.).

    добавяне брашно

    Сместа излиза доста като количество, така че за да не се разлее, както се случи при мен, използвайте по-дълбока и по-голяма купа.

    Когато получите хубава, гладка и хомогенна смес, я разделете на две половини в два различни съда. В отделна купа сложете две супени лъжици какао на прах и добавете 50 мл студено мляко, след което разбъркайте, докато какаото се разтвори напълно.

    какаова смес

    Добавете какаовата смес към една от половинките на тестото, след това разбъркайте, за да се смеси и да се получи шоколадова смес. Така ще получите двете основни теста за кекса Зебра - бялата и кафявата смес.

    кафява смес тесто

    Вземете форма за кекс или хляб (дълбока, тясна и дълга), след което я намазнете малко и я набрашнете. На дъното, в центъра на формата, сложете един черпак от кафявото тесто, а след това (докато кафявото се разтече) на същото място сложете един черпак от бялото тесто.

    кекс Зебра оформяне

    Редувайте кафяво и бяло тесто до изчерпване на материала. След това потупайте формата няколко пъти в основата, за да се отделят въздушни мехурчета, след което сложете сладкиша да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.

    сладкиш Зебра

    кекс Зебра изпечен

    Проверете с клечка за зъби дали е изпечен сладкишът (ако излезе суха, значи е опечен), след което го извадете от фурната и оставете да изстине малко, след което го извадете от формата. След това го поръсете с пудра захар или го залейте с разтопен бял шоколад, към който сте добавили малко разтворимо кафе. 

    кекс с глазура

    лесен сладкиш Зебра

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft