Сладкиш за всеки ден за 5 минути! Разбъркай и изпечи - лек, бърз и много вкусен/

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш за всеки ден за 5 минути! Разбъркай и изпечи - лек, бърз и много вкусен/
Сладкиш за всеки ден за 5 минути! Разбъркай и изпечи - лек, бърз и много вкусен/
79312
Сладкиш за всеки ден за 5 минути! Разбъркай и изпечи - лек, бърз и много вкусен/
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако харесвате бързи рецепти, които са практични, много лесни и трябва да изцапате само един съд, запазете тази рецепта, защото ще ви хареса. Приготвя се от продукти, които вече имате в кухнята и има неустоим аромат, мек е като памук и дори има сочна нотка, която улеснява изяждането.

Със сигурност ще правите този Сладкиш за всеки ден наистина всеки ден. Можете да го използвате и като основа за торта в комбинация с лек, освежаващ крем или просто да поръсите кокос отгоре и да сервирате с кафето. Ето какво ви трябва, за да си приготвите лесния и бърз сладкиш :

Сладкиш за всеки ден

Продукти: 

3 големи яйца

150 гр. захар

1 щипка сол (четвърт чаена лъжичка)

120 мл олио

150 мл портокалов сок (може прясно изцеден или от кутия)

ситно настъргана портокалова кора

230 гр.брашно

15 г бакпулвер

малко сладко за намазване

малко кокосово брашно за поръсване

Приготвяне: 

Измийте добре портокала и го оставете да престои в солена вода или във вода със супена лъжица сода за хляб. След 30-40 минути обтрийте добре кората на портокала и изплакнете със студена вода. След това избършете портокала и настържете повърхностната портокалова кора на ситно ренде.

Изстискайте сока от портокала. Трябва да вземете 150 мл пресен портокалов сок, но можете да използвате и сок от кутия. В по-дълбока купа се счупват три големи яйца, които предварително са престояли един час на стайна температура.

яйца в купа

Добавете щипка сол и разбийте с кухненска тел до разбиване на яйцата. След това добавете 150 г захар и продължете да разбивате, докато захарта се разтвори. Добавете 120 мл олио и 150 мл портокалов сок и разбъркайте.

яйца с портокалов сок

След като мокрите съставки се смесят добре, към сместа постепенно се добавя пресятото брашно. Добавя се на два-три пъти или малко по малко, за да се бърка по-лесно и да не остават бучки в сместа.

портокалово тесто

брашно в сместа

Когато брашното се смеси напълно, добавете ситно настърганата портокалова кора, разбъркайте и накрая добавете пакетче и половина бакпулвер (15 г), пресят, след което отново разбъркайте, за да се смесят. Трябва да се получи хомогенна, гъста и полутечна смес.

смес за сладкиш

тесто за сладкиш

Постелете по-малка форма с размери 18x27 см или приблизително (за предпочитане с гъвкав ръб) с хартия за печене или намаслете и поръсете с брашно. Изсипете сместа, разпределете равномерно и потупайте няколко пъти във формата, за да се отделят балончета.

кексово тесто

тесто във форма

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути. Оставете изпечения сладкиш да изстине малко, след което извадете от формата, намажете го с тънък пласт със сладко от кайсии (ако имате може и с течен мед), поръсете с кокосово брашно и сервирайте. 

сладкиш глазиране

сочен сладкиш с кокос

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft