225 гр. кокос
110 гр. нарязани орехи
500 гр. готова смес за шоколадови кексчета (може и да забъркате такава)
3 яйца
355 мл вода
118 мл олио
225 мл Маскарпоне
170 гр. масло
455 гр. пудра захар
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
225 гр. тъмен шоколад, нарязан на дребни кубчета
Ще предизвика у вас истински вкусов земетръс! Безподобно вкусен сладкиш с невероятно съчетание от Маскарпоне, шоколад и кокос. Вижте как се прави:
1. Загрейте фурната на 180 ° C. Намажете тава с размери 9х13 см с масло или олио.
2. Изсипете кокоса в тавата, след което го разпределете равномерно, а след това добавете и орехите.
3. В голяма купа за разбиване поставете сместа за кексчетата, яйцата, водата и олиото, и разбъркайте, докато получите хомогенна смес.
4. Изсипете сместа върху слоя от кокос и ядки.
5. На средна температура разтопете маслото и маскарпонето, и ги изсипете в купа заедно с пудрата захар. Разбъркайте на ръка или с миксер, докато получите хомогенна смес. Добавете екстракта от ванилия.
6. Изсипете сместа с Маскарпоне върху шоколадовата смес в тавата и след това разбъркайте с нож.
7. Поставете отгоре парчета тъмен шоколад.
8. Печете 45-55 минути.