2 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. кафява захар (тръстикова)
200 гр. маргарин
100 мл прясно мляко
7 с.л. извара
2 с.л. сметана
1 консерва кондензирано мляко (може карамелизирано)
Пригответе тестото: в купа изсипете брашното и добавете към него нарязания на парченца маргарин. С пръсти стрийте на трохи.
В трохите добавете млякото и разбъркайте добре. Замесете тесто, което не залепва по ръцете.
Тестото разделете на няколко части. Всяка част разточете на кора и нарежете на равни квадрати. Квадратите и изрезките изпечете във фурната, докато порозовеят леко. Изрезките оставете да съхнат малко по-дълго, така че да могат добре да се трошат.
Смесете изварата със заквасената сметана.
От сместа с изварата се оформят топки. В чиния разстелете кафявата захар и в нея оваляйте топките.
Всяка пастичка ще се състои от 3 квадрата. Два от тях се слепват с карамелизираното кондензирано мляко. След това изрезките се натрошават ситно. Стените на слепените квадрати се намазват с кондензирано мляко и се овалват в трохи. Квадратите се намазват отгоре с кондензирано мляко и отгоре се подреждат 4 топки с извара. На всяка топка се мазва малко кондензирано мляко.
Взема се последният квадрат, намазва се с кондензирано мляко и се поръсва с трохите. Поставя се върху изварените топки и леко се притиска надолу.
С това капризите са готови!