Един семпъл сладкиш , който се топи в устата и се приготвя много лесно, вярваме, че ще се хареса много на всеки. Сварете пудинга по обичайния начин, отделно разбийте сладката сметана. След това се правят "сандвичи" с какаови бисквити, които се слепват три по три или две по две с разбитата сметана, след което се редят в комбинация с пудинга... Външният вид на готовата бисквитена торта много прилича на клавишите на пиано, затова нарекохме това произведение на сладкарството Сладкиш Клавиши .
Бисквитена торта Клавиши
Продукти:
500 гр. какаови бисквити
100 гр. несолено масло
200 мл сладкарска сметана за разбиване
1 л прясно мляко
160 гр. пудинг на прах с вкус на ванилия (4 пакетчета)
200 гр. захар или на вкус
50 гр. настърган шоколад за украса
Приготвяне (за форма с размери 25х25 см или подобен размер, с гъвкав ръб или застлана с прозрачно фолио):
Застелете формата с хартия за печене, след което подредете слой какаови бисквити на дъното. Ще ви трябват около 16 бисквити, може повече или по-малко в зависимост от размерите на формата, която ще използвате.
Сложете захарта и пудинга в тенджера, след това добавете малко мляко и разбийте с бъркалка, докато сместа стане гладка и няма бучки. след това добавете останалото мляко и сложете съда на огъня да заври.
Щом заври, намалете леко температурата и продължете да варите крема при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Оставете сварения пудинг настрана и докато е още топъл добавете нарязаното на малки парченца масло и бъркайте докато се разтопи и поеме напълно в пудинга.
Оставете го настрана да изстине малко, като разбърквате от време на време, за да не хване коричка или го покрийте с фолио. През това време разбийте сладката сметана до получаване на крем.
Започнете да правите „сандвичи“ от бисквитите: нанесете малко бита сметана върху цялата повърхност на една бисквита с помощта на пош или лъжица. Покрийте с втора бисквита и отново намажете със сметана. Накрая покрийте с трета бисквита. За да заприлича сладкишът наистина на пиано, трябва да редувате "сандвичи" от 2 и 3 бисквити.
Ще ви трябват три или четири такива "сандвича" на един ред в зависимост от размера на формата, общо седем реда. От едната страна на формата с лъжица намажете дебел слой пудинг около 3 см.
Наредете предварително направените "сандвичи" по дължина, след което с лъжица отново нанесете дебел слой пудинг. Редувайте пудинг и "сандвичи", докато се запълни цялата форма, а празното място, което ще остане, запълнете с пудинг.
С остатъка от пудинга намажете цялата торта, заравнете повърхността и отгоре поръсете с настърган шоколад. Преди сервиране оставете тортата да престои поне три часа в хладилник, най-добре цяла нощ, за да омекнат добре бисквитите.