Първо приготвяме тестото, като разбиваме на пяна яйцата и захарта. След като се разбият добре, се добавят брашното, какаото и бакпулверът. Продължаваме с биенето, докато съставките се хомогенизират. Сместа се излива в правоъгълна тава, предварително намазана с масло и поръсена с брашно. Пече се 15 минути при температура от 180 градуса.
След това се приготвя кремът, като в тенджера на огъня се слагат 800 мл мляко, а в останалите 200 мл се разтварят нишестето, пудингът и какаото, и се бърка с лъжица до гладка каша. Когато млякото на огъня заври, се добавя млечната каша и непрекъснато се бърка около 5 мин. Сгъстеният крем се оставя настрана хубаво да изстине.
В дълбок съд се слагат маргаринът, пудрата захар, орехите и се разбиват с миксер. След това се прибавят към охладения крем и се бърка с лъжица, докато се поеме маргаринът. Кремът се разпределя върху охладения блат и от двете страни се поставят двата банана. Едната страна се завива до половината на блата, а след това - и другата.
Готовият сладкиш се украсява по желание - със сметана, разтопен шоколад, крем и пр.