250 гр. масло, нарязано
150 гр. черен шоколад - нарязан на парченца
2 чаши захар
1 чаша гореща вода
½ чаша уиски
1 с.л. инстантно кафе
2 чаши брашно
2.5 ч.л. бакпулвер
¼ чаша какао
2 яйца, леко разбити
Намазнете квадратна форма за печене с диаметър 23 см. и покрийте основата й с хартия за печене. Намазнете и хартията. Смесете маслото, шоколада, захарта, водата, уискито и кафето в огнеупорна купа и разбъркайте върху гореща вода, докато шоколадът се разтопи, а сместа стане гладка. Охладете до приятно топла температура. Разбъркайте вътре брашното, смесено с бакпулвера и какаото (пресейте ги заедно), след което добавете яйцата. Внимателно разбъркайте, докато всичко се смеси добре, но внимавайте да не вкарвате много въздух в сместа. Изпечете на слаба фурна (150 градуса) за 1 час 20 минути, като пробвате със суха клечица готовността. Когато сладкишът се охлади, нарежете на квадратчета и поднесете с гарнитура от бита сметана, сладолед и пр.