За блата:
4 яйца
150 гр. захар
1 ванилова захар
100 мл олио
160 мл прясно мляко
250 гр. брашно
1 бакпулвер
За крема:
500 мл прясно мляко
3 супени лъжици захар
1 пакетче ягодов пудинг
100 гр. масло
150 гр. ягоди
Включете фурната да се загрява на 180 градуса. Покрийте дъното на правоъгълна тавичка с хартия за печене или намажете с мазнина и поръсете с брашно.
Разбийте яйцата на пяна със захарта и ваниловата захар. Добавете олиото, млякото и брашното, смесено с бакпулвера, разбийте с миксера на най-ниската скорост до гладка смес. Изсипете сместа в приготвената тава за печене и изпечете (в зависимост от размера на тавата) за 20-30 минути или докато повърхността стане златисто-кафява. Проверете готовността с клечица в средата на блата и ако пандишпанът не залепва по клечката, значи може да го извадите от фурната. С дръжката на дървена лъжица пробийте дупки в изпечения, още топъл блат.
За крема: разбъркайте пудинга със захарта и малко прясно мляко. Останалата част от млякото сложете да заври. В горещото мляко излейте разтворения пудинг, като бъркате непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Дръпнете от котлона, добавете нарязаното масло и разбийте до гладък крем и докато маслото се разтопи. Незабавно залейте надупчения блат с топлия крем, като си помагате с лъжица, за да проникне кремът в направените дупки. Отгоре подредете нарязаните ягоди и притиснете леко, за да се прикрепят. Оставете сладкиша да престои няколко часа, за да попие добре крема, преди да сервирате. Нарежете на квадрати и поднесете.