Сладкиш на милионера- Има 2 начина да станете милионери- единият е да пробвате този сладкиш, а...
14 Август 2016
12544
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
"Очевидно има два начина да станете милионери - единият е да хапвате от този сладкиш, а другия - да тичате към тотопункта. Ние се спираме на първия "
масло - 170 г със стайна температура
захар - 50 г
ванилия - 1/2 ч.л екстракт
брашно - 195 г
сол - 1/4 ч.л.
ПЪЛНЕЖ
карамел - 396 г или готово Дулсе де Лече
ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА
шоколад - 180 г
масло - 60 г
Приготвяне на Сладкиш на милионера
Загрейте фурната на 170-180 градуса с вентилатор.
Пригответе си квадратна форма с диаметър 23 см. Покрийте я изцяло с алуминиево фолио и намаслете.
В купата на миксера се разбива маслото и захарта до побеляване. Прибавя се ванилията, брашното и солта. Става ронливо тесто, което се сваля от миксера, поставя се в тавичката с алуминиевото фолио и с ръце се оформя на хубав блат. Набожда се с вилица изцяло, за да не се надигне по време на печене.
Пече се на 180 градуса за 20 минути или докато стените се отделят от рамката на формата и тестото има хубав златист цвят. Охлажда се вътре във формата и се залива с Дулсе де Лече, като се заглажда с шпатула. Държи се в хладилник за около 1 час, за да се стегне.
Шоколадът се разтопява на водна баня и се охлажда до състояние да може да се излива, т.е. да е добре темпериран. Излива се върху карамела, заглажда се с шпатула и се държи отново в хладилник, за да стегне окончателно.
Сладкишът се нарязва с много остър нож на правоъгълни малки парчета. Сладкишът се съхранява в хладилник за около една седмица.
Забележка:
1. След като се охлади шоколадът, но не и стегнал напълно, се излива върху карамела, за да може да се разнесе добре с шпатула.
2. Ползвах готов карамел Дулсе де Лече - испански, но може да се направи самостоятелно от една кутия сладко кондензирано мляко, която се поставя на водна баня, като се покрие с алуминиево фолио и се вари на умерен огън за около 1.5 ч. до хубав и тежък златист карамел, който и на консистенция да е плътен, като няколко пъти се разбърква.
3. Може да се закупи и готов такъв - Згушенка от руските магазини.
Защо има такова смешно наименование този сладкиш, не мога да кажа, вероятно от богатия вкус на карамел и шоколад върху хубаво маслено тесто.
В купата на миксера се разбива маслото и захарта до побеляване. Прибавя се ванилията, брашното и солта. Става ронливо тесто, което се сваля от миксера, поставя се в тавичката с алуминиевото фолио и с ръце се оформя на хубав блат. Набожда се с вилица изцяло, за да не се надигне по време на печене.
Пече се на 180 градуса за 20 минути или докато стените се отделят от рамката на формата и тестото има хубав златист цвят. Охлажда се вътре във формата и се залива с Дулсе де Лече, като се заглажда с шпатула. Държи се в хладилник за около 1 час, за да се стегне.
Шоколадът се разтопява на водна баня и се охлажда до състояние да може да се излива, т.е. да е добре темпериран. Излива се върху карамела, заглажда се с шпатула и се държи отново в хладилник, за да стегне окончателно.
Сладкишът се нарязва с много остър нож на правоъгълни малки парчета. Сладкишът се съхранява в хладилник за около една седмица.
Забележка:
1. След като се охлади шоколадът, но не и стегнал напълно, се излива върху карамела, за да може да се разнесе добре с шпатула.
2. Ползвах готов карамел Дулсе де Лече - испански, но може да се направи самостоятелно от една кутия сладко кондензирано мляко, която се поставя на водна баня, като се покрие с алуминиево фолио и се вари на умерен огън за около 1.5 ч. до хубав и тежък златист карамел, който и на консистенция да е плътен, като няколко пъти се разбърква.
3. Може да се закупи и готов такъв - Згушенка от руските магазини.
Защо има такова смешно наименование този сладкиш, не мога да кажа, вероятно от богатия вкус на карамел и шоколад върху хубаво маслено тесто.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари