Сочен сладкиш, пропит с шоколадов сироп и поръсен с кокос - само докато четеш и вече знаеш, че ще е нещо много, много вкусно! А ако го приготвите по нашата лесна рецепта, ще се убедите в горното, защото след 10-тина минути в тавата няма да има друго, освен трохи! Ето какво ви трябва за лесния и ужасно вкусен сладкиш Негрита :
Сладкиш Негрита
Продукти:
За блата:
- 2 яйца
- 1 щипка сол
- 8 г ванилова захар
- 100 г захар
- 60 мл олио
- 90 мл мляко
- 1 супена лъжица разтворимо кафе
- 140 г брашно
- 20 г какао
- 7 г бакпулвер
За сиропа разтопете съставките на слаб огън:
- 1 супена лъжица какао
- 50 г захар
- 1 супена лъжица разтворимо кафе
- 200 мл мляко
- 100 г черен шоколад
- 30 г масло
За втория сироп:
- малко мляко + 1 пълна чаена лъжичка нишесте
За поръсване отгоре:
- кокос
Приготвяне:
С телена бъркалка разбийте яйцата с щипка сол, ванилия и захар, след което добавете олио и разтворимо кафе, разтворено в прясно мляко. Накрая се добавя пресятото брашно, смесено с какаото и бакпулвера.
Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава с размери 18х27 см и се пече 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Снимка: YouTube
Добавете разтвореното нишесте към останалия сироп и върнете на котлона да се готви до сгъстяване. Залейте сладкиша с тази заливка, след което го оставете да изстине хубаво, докато попие целия сироп.
Поръсете с кокос, нарежете и поднесете с любов!
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!