Името на този уникален сладкиш е Мимоза, но най-вероятно ще го срещнете под различни наименования в мрежата. Особеното в него е невероятното съчетание между ронливото нежно тесто и трите вида сладко, което е наистина неустоимо! Получава се нещо толкова меко и вкусно, че буквално се топи на езика! Запишете си непременно рецептата за Ронлив сладкиш Мимоза с 3 вида сладко :
Ронлив сладкиш Мимоза с 3 вида сладко
Продукти:
- 2 яйца
- 200 г масло
- 100 г захар
- 200 г сметана
- 1 пакетче бакпулвер
- 500 г обикновено брашно
- щипка сол
- ванилова есенция
За пълнеж:
- 500 г сладко от сливи
- 500 г конфитюр от кайсии
- 500 г сладко от ягоди
- 200 г смлени орехи
Приготвяне:
Извадете маслото от хладилника и го оставете да омекне на стайна температура.
След това го сложете в купа, добавете захарта и разбийте до пяна.
Разбийте яйцата с щипка сол и добавете маслената смес, сметаната и ваниловата есенция.
Разбъркайте добре всички съставки и добавете брашното, смесено с бакпулвера.
Ще се получи хомогенно и леко еластично тесто.
Оставете да почине около 10-15 минути и го разделете на 4 равни части.
Всяка от тях разточете върху набрашнена работна повърхност на тънък лист.
Покрийте тавата с хартия за печене и внимателно прехвърлете първия блат върху нея.
Сладкото от сливи се смесва със смлените орехи и се намазва върху тестото в тавата.
Покриваме с втори блат тесто, който намазваме със сладко от кайсии.
Покриваме с трети блат, който намазваме със сладко от ягоди и покриваме с последния блат тесто.
Набождаме с вилица и печем в предварително загрята фурна на 180°C.
Пече се около 30-35 минути, докато повърхността стане златиста.
Снимка: pixabay
Извадете изпечения сладкиш от фурната, но го оставете да изстине в тавата за печене.
Смесете пудрата захар с ваниловата захар и поръсете равномерно по цялата повърхност на сладкиша през цедка.
Снимка: pixabay
Изключително просто и вкусно.
Желаем ви добър апетит!