3 жълтъка
250 гр. пудра захар
250 гр. маргарин
1 ванилова захар
100 гр. смлени бадеми
300 гр. смлени бисквити
250 мл газиран портокалов сок (Фанта)
100 гр. шоколад за готвене
За декориране:
3 белтъка
4 супени лъжици захар
3 супени лъжици пудра захар
300 мл сметана
1. В подходящ съд се разбиват жълтъците с пудрата захар, ваниловата захар и размекнатия маргарин.
2. Отделно се смесват смлените бисквити и бадеми, след което се заливат с портокаловия сок и се смесват добре.
3. Кремът от жълтъци се обърква със сместа от бисквити и бадеми.
4. Получената смес се разделя на две части, а след това в една част се добавя настърганият шоколад.
5. Белтъците се разбиват на гъст сняг, а след това с постоянно разбиване се добавя пудрата захар, за да се получат твърди връхчета.
6. Сметаната и 3 супени лъжици пудра захар също се разбиват добре.
7. В разбитата сметана се добавя белтъчният сняг и се смесват.
8. Като основа във форма за торта се нанася сместа от бисквити с шоколад и се заглажда добре. Върху нея се разпределя сместа от бисквити без шоколад и най-отгоре се намазва сметаново-белтъчния крем. Сладкишът се остави в хладилника, за да се втвърди добре.