Пълнеж от вишни:
0,5 кг вишни
600 мл вода
220 гр. захар
150 гр. грис
Пудинг крем:
2 пакетчета пудинг ванилия
6 с.л. захар
750 мл прясно мляко
2 пак. ванилова захар
250 гр. маргарин
200 гр. пудра захар
Освен това:
около 150 гр. бисквити
2 пакетчета сметана
На дъното на тавичка с размер 20х30 см. подредете бисквитите.
Вишните, водата и захарта поставете да се варят в тенджера. Когато хубаво се загреят, добавете гриса и варете при непрекъснато разбъркване няколко минути, докато хубаво се сгъсти.
Още гореща изсипете сместа върху бисквитите в тавата.
Сварете пудинга с млякото, захарта и ваниловата захар и оставете да се охлажда.
Отделно разбийте маргарина с пудра захар и го разбийте в охладения пудинг. Сместа нанесете върху слоя от вишни.
Разбийте сметаната според указанията на опаковката. Вместо обикновена вода за по-добра твърдост използвайте газирана. Отгоре намажете сладкиша със сметана и оставете хубаво да стегне в хладилник до поднасянето му.