4 круши, обелени и едро нарязани
220 г брашно
100 г мед
110 грама кафява захар
1 голямо яйце
150 мл прясно мляко
120 гр масло
1 ½ ч. л. сода за хляб
1 чаена лъжичка канела
1 джинджифил
чаена лъжичка смляна кора от 1 лимон
½ ч. л пудра захар
Загрейте фурната до 180 ° C. Разбъркайте маслото и кафявата захар. Добавете яйцето, меда, млякото, лимоновата кора и ги разбъркайте, докато се образува гладка и пухкава смес. Смесете брашното, содата, щипка сол, канелата и джинджифила. Добавяйте към тази суха смес по малко от течната и разбърквайте внимателно, докато се получи хомогенно тесто. Намажете с масло и поръсете с брашно форма за торта с диаметър от 20 см Изсипете сместа в нея, след това поръсете с парчета круша като ги притиснете в тестото. Печете около 40 минути. Оставете да изстине, извадете сладкиша, поръсете го с пудра захар и сервирайте.