В купа се поставят брашното и бакпулверът, а в друг съд се разбиват белтъците от яйцата. В началото се бият само със солта, след това се добавят захарта и ваниловата захар и се бият до твърд сняг. Прибавят се и жълтъците, киселото мляко, мазнината (зехтин или олио). Могат да се комбинират и двата вида мазнина, не е проблем. Последно се добавят брашното с бакпулвера и от всичко се прави хомогенна смес.
Форма за кекс се намазва с олио и се поръсва с брашно.
Половината от сместа се поставя във формата, половината от къпините се овалват в лъжица брашно и се подреждат отгоре. 30 грама от шоколада се натрошават на малки парченца и се поръсват върху къпините, а отгоре се поставя и другата половина от тестото и останалите къпини.
Пече се на 180 градуса 1 час.
Останалият шоколад се разтопява и се излива върху охладения сладкиш.
Забележка: мерителната чаша е от 240 мл.
Сладкиш с къпини и бял шоколад - хармония от вкусове
3 Септември 2015
13043
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари