Сладкиш с ром и фурми от тефтерите на баба Милена

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Сладкиш с ром и фурми от тефтерите на баба Милена
Сладкиш с ром и фурми от тефтерите на баба Милена
admin
Добавена от: admin
13117
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
200 гр. свинска мас
200 гр. захар
3 супени лъжици мед
1 яйце
1 бакпулвер
2 супени лъжици какао
1 супена лъжица ром
Плънка:
250 гр. фурми
250 мл вода или прясно мляко
250 гр. крем (може готов сварен крем или такъв без варене) + 2 с.л. ром
120 гр. маргарин
Глазура:
150 гр. шоколад за готвене
4 супени лъжици олио
1 супена лъжица сметана
1 супена лъжица ром

Рецептата е много стара, от тефтера на баба Милена, която беше много веща и практична домакиня. Ако не искате да ползвате мас, може да замените с маргарин или масло. 
Замесете тесто от брашното, свинската мас, меда, бакпулвера, рома и яйцето, и месете, докато стане гладко. Докато се загрява фурната, тестото почива 10 минути в хладилника, след това се разделя на 2 части и се разточват 2 кори, които се пекат върху хартия около 10 минути на 180 градуса. Тестото се пече бързо и още горещо е доста меко, но се втвърдява със самото охлаждане.

Плънка: 
Кремът се разбива с маргарина и рома. 
Фурмите се поставят с водата да къкрят 5 минути, след което се разбиват/намачкват и се смесват с крема. Получава се прекрасен пълнеж, с който се маже сладкишът и отгоре се залива с глазурата. 

Тя се приготвя, като на котлона се разтопява шоколадът в олиото и се добавя сметаната. Смесват се добре и глазурата се изсипва върху сладкиша.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft