375 гр. шоколад
125 гр. маргарин
1 чаша кафява захар
1/4 чаша брашно
2 супени лъжици прясно мляко
1 чаша счукани орехи
5 яйца
За украса:
по желание - разбита сметана, шоколад
Маргаринът и шоколадът се разтопяват на водна баня. Щом леко се охладят, към тях се добавят 1 чаша кафява захар, 2 супени лъжици мляко, орехите и брашното. Накрая се прибавят яйцата - наведнъж, след което всичко се разбърква добре с лъжица, докато се получи гладка и лъскава шоколадова смес.
Сместа се излива във форма с диаметър 24 см, покрита с намазнена хартия за печене по дъното и стените. Отгоре се покрива с алуминиево фолио. Слага се да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса около 40 мин. След това се оставя да се охлади напълно няколко часа, за да може хубаво да се разреже (топлото тесто е твърде меко).
Готовият сладкиш се украсява с какао на прах, разтопен шоколад или разбита сметана. Сладкишът е прекрасен, топи се в устата. За любителите на шоколада е истински екстаз!