Сладкишът, който тотално детронира крем-карамела. Хем по-лек, хем по-вкусен, хем по-евтин:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкишът, който тотално детронира крем-карамела. Хем по-лек, хем по-вкусен, хем по-евтин:
Сладкишът, който тотално детронира крем-карамела. Хем по-лек, хем по-вкусен, хем по-евтин:
131735
Източник: gotvach.bg
Сладкишът, който тотално детронира крем-карамела. Хем по-лек, хем по-вкусен, хем по-евтин:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичате ли крем карамел ? А обичате ли пудинг ванилия ? Тогава тази рецепта е точно за вас! Съчетава най-доброто и от двете - на вкус този вкусен карамелен сладкиш е по-лек от класическия крем карамел, прави се много по-лесно и е истинска хапка студена наслада за летните жеги. Непременно опитайте рецептата за нашето казан диби (в превод от турски означава "дъното на казана" и по своята същност представлява обърнат карамелизиран пудинг ) - няма да останете разочаровани:

Казан диби

Продукти:

пудинг ванилия - 1-2 пакетчета (вижте на опаковката за какво количество мляко е предназначен пудингът и го съобразете с млякото в рецептата)

750 мл прясно мляко

1 с.л.масло

1 с.л.захар

Казан диби

Приготвяне:

В тенджерка сложете 750 мл студено мляко, изсипете вътре сместа за пудинга и бъркайте до сгъстяване на бавен огън.

Щом пудингът се сгъсти, вземете подходяща тава, намажете я с разтопено масло и поръсете с една лъжица захар, след което изсипваме пудинга вътре в тавата и заравнете. Тавата трябва да е около 26-28 см в диаметър, може да се използва и тиган.

Поставете тавата с пудинга върху котлона, така че долната страна да се загрее и захарта да се карамелизира, като въртим тавичката през цялото време. Дръжте тавата на котлона за около 5 минути на силен огън. Оставете готовия пудинг да изстине и след това го приберете за два часа в хладилника.

След като изтече времето за охлаждане, извадете пудинга и го нарежете на ленти или квадратчета, след което с помощта на шпатула го обърнете, така че долната страна да е отгоре. Поднесете в десертна чиния, поръсен със смлени орехи, фъстъци или кокосови стърготини.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft