Сладкият картоф се нарежда на една от челните места в класацията на сипер храните. Тези грудки са добър избор, особено подправени с розмарин, бахар или канела.
1. Сладки картофи и ямс не са едно и също нещо. Те са ботанически два различни зеленчука, въпреки че супермаркетът може да ги използва взаимозаменяемо.
2. Сладките картофи правят чудесен кухненски декор. Няма нужда да слагате сладки картофи в хладилника. Съветваме да ги съхранявате в кошница, докато не сте готови да ги приготвите.
3. Сладките картофени шейкове могат да бъдат перфектната, енергизираща следобедна закуска.
Добавете здравословна мазнина, мляко, джинджифил и канела, сладки картофи и 2 до 3 моркова.
4. Те доставят много повече бета каротин. Известно е, че тези картофи с портокалов цвят са чудесен източник на бета каротин. Но те също доставят добри източници на „витамин А, витамин С, манган, калций, калий, желязо, витамин В6 и фибри.
5. Можете да ядете цялото растение. Можете да ядете листата, издънките и стъблата, които са подобни на спанака, много питателни.