Липсата на топлинна обработка е гаранция, че всички витамини ще бъдат напълно запазени. А в малините те са много
Често домакините се оплакват, че суровото сладко се съхранява за малко време и след кратко време започва да ферментира. Основната причина за такива проблеми са лошо стерилизираните буркани и капаци. Втората причина е недостатъчната захар. Запазете доказана рецепта с малини и захар за зимата . Малък трик ще позволи на реколтата да запази плодовете до следващата година!
Съвет : Прясна малина върви много добре с мента. Начукайте няколко листа и разтрийте с плодове и захар. Оказва се изключително ароматно!
съставки
малина 1 кг
захар 2 кг
вода 100 ml
подготовка
Отделете развалените, смачкани плодове. Поставете избраните малини в гевгир и изплакнете с течаща вода, изцедете цялата течност колкото е възможно повече.
Измерва се необходимото количество захар, изсипва се в дълбок емайлен съд с плодовете. Разбъркайте малините и захарта, докато стане хомогенна смес с дървена лъжица.
Бурканите се измиват, стерилизират се във фурната или в микровълнова печка. Сварете капаците. Разстелете малиновото пюре в бурканите. Поръсете повърхността със захар. Изсипете лъжица вода и незабавно я завийте, без да го източвате
Суровото сладко съхранявайте в долния рафт на хладилника . С настъпването на студено време може да бъде извадено на остъклен балкон Според същите инструкции получавате и страхотна вариация за замръзяване на плодове. Подредете в контейнери и изпратете във фризера. Споделете рецептата с приятели, нека ги оценят!