
Първо се прави тесто. Всички продукти се бъркат с лъжица и тестото се поставя в намазнена тава. Пече се на 180 градуса около 20-тина минути. Оставя се хубаво да се охлади, след което се натрошава на малки парчета.
Отделно се поставят в тенджерка на огъня 500 мл сметана и 300 гр. шоколад за готвене, заедно с малко захар. Разбърква се, докато сместа заври, и докато напълно се разтопи шоколадът. Накрая се добавя маргаринът. Тази смес се прибавя към парчетата блат, объркват се добре с лъжица и се добавят нарязаните ягоди. Сместа се прехвърля във форма и се оставя да се стегне хубаво в хладилник (във фризера за около 45 мин.).
През това време се приготвя ганашът (200 мл сметана се загряват със 100 гр. шоколад на огъня, докато сместа заври). Изважда се сладкишът от хладилника, залива се с ганаша и се връща отново в хладилника за още 30-тина минути. Нарязва се на парчета по желание и се поднася и консумира с удоволствие!