Сладко на тиган за 10 минути, тази рецепта накара дори неопитните домакини да запретнат ръкави и да направят зимнина

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладко на тиган за 10 минути, тази рецепта накара дори неопитните домакини да запретнат ръкави и да направят зимнина
Сладко на тиган за 10 минути, тази рецепта накара дори неопитните домакини да запретнат ръкави и...
16674
Сладко на тиган за 10 минути, тази рецепта накара дори неопитните домакини да запретнат ръкави и да направят зимнина
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ароматно сладко за 10 минути? Лесно!  Ягодово сладко в тиган е напълно различно и винаги става уникалнов кусно. Запазва цвета и вкуса си на пресни плодове.

сладко от ягоди

Направете си сладко в тиган

Варенето на конфитюр в тиган за дълго време не е необходимо. За малини и касис 5 минути е достатъчно, за ягоди - не повече от 10.

Докато готвите, не е необходимо да покривате с капак, а след това конфитюрът е желиран, ще го покриете - ще се получи като компот. Тиганът не е необходимо да се измие преди следващата порция плодове. Приготвеният конфитюр не изисква специални условия за съхранение.

Ягодово сладко в тиган

СЪСТАВКИ

1 кг ягоди
1 кг захар
2 супени лъжици лимонов сок или 1/3 ч.л.

лимонена киселина
2 чаши вода
15гр желатин (по избор)

 

ПОДГОТОВКА

Измийте ягодите и отстранете стъблата.

В тиган се налива 2 чаши вода и слагате ягодите. Оставете да заври върху средна топлина. Разбърквайте постоянно, не покривайте с капак. За да запазите ягодите на вкус и цвят, внимателно разбърквайте сладкото 

Разтворете желатинът в лимонов сок (с него сиропът ще стане гъст и наподобяващ конфитюр) и оставете да набъбне за 10 минути. Без него, сиропът ще остане течен.

На малки порции добавете захар към ягодите и разбъркайте. Оставете да заври, налейте лимонов сок с желатин и сварете не повече от 8-10 минути.

Изсипете горещото сладко в сухи стерилизирани буркани и завъртете капачките. Обърнете с главата надолу и го покрийте с одеяло.

Готовият конфитюр се съхранява на хладно и сухо място.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft