Изрязваме зелената част от кората и я нарязваме на малки парчета. Слагаме я в съд, поливаме със сокът от 2 бр. лимони и доливаме вода да се покрие. Оставяме така да престои 2 часа и отцеждаме. Слагаме захарта с водата в тенджера на огъня и варим 5 минути. Прибавяме парчетата динена кора и варим 15 минути още. Сваляме тенджерата от огъня и оставяме да престои до следващия ден. На следващия ден слагаме тенджерата на огъня и оставяме сладкото да ври, докато започне да се свързва сиропът. Сваляме за малко от огъня - за да прибавим меда, разбъркваме и връщаме на огъня. Бъркаме непрекъснато да се разтвори меда и да се свърже сиропът. Тогава сваляме сладкото от огъня и оставяме да изстине. Пълним чисти стерилизирани буркани и прибираме на хладно.
За повече вкус може да добавите към края на варенето подправка по Ваше желание - например карамфил или канела, или пък пръчици ванилия.