Сладко от смокини
22 Декември 2011
23890
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
За сладкото е най-добре е да се подберат зрели плодове, но не меки, защото при варенето може да се разпаднат.
Измийте и подсушете смокините, отстранете дръжките.
Завирате вода, отстранявате я от огъня и потапяте смокините за 5 минути, изваждате ги и ги отцеждате добре.
Направете сироп от 1 кг захар и 300 мл. вода, поставете смокините в горещия сироп, изчакайте сиропа и смокините да заврят заедно и снемете от огъня.
Така смокините престояват 10 часа.
След това се слагат още 200 г захар и отново се слагат да заврят и се доваряват още 15 минути.
Преди да се свали сладкото от огъня се слага 1 ч.л. лимонтузу, за да не се захароса сладкото.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари