Сладко от тиква по турски
29 Октомври 2015
27658
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Този прекрасен турски специалитет и лесен, вкусен и със сигурност ще се превърне в чест гостенин на трапезата ви. Комбинацията с обезсолена извара е просто фантастична!
1. Тиквата се нарязва на кръгчета и се обелва.
2. Слага се в тенджера и се поръсва със захар и канела. Тенджерата се захлупва с капак.
3. Котлонът се включва на слаб огън и се вари, като се внимава да не загори.
4. Достатъчни са около 15-20 минути, за да се свари - трябва да омекне.
5. След това оставете тиквата да поседи в сиропа. Ето защо трябва да внимавате да не я преварите, защото ще се довари в сиропа.
6. Сиропираните парчета тиква се поднасят с лъжица извара и поръсени с нарязани или натрошени ядки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари